Sastāvdaļas
- 1 glāze miltu
- 1 glāze cukura +4-5 ēdamkarotes cukura
- 1/4 tējkarotes vanilīna
- 4 olas
- 200 g liesa biezpiena
- 200 ml skābā krējuma
- 4 banāni
- ievārījums pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - miltus izsijā 2 reizes.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Olu baltumus kuļ lielā traukā, pakāpeniski, nepārstājot kult pievieno glāzi cukura, pa vienai karotei, pievieno vanilīnu.
- Sakultajai olu baltumu masai jābūt bālai un biezai.
- Pa vienam pievieno olu dzeltenumus, turpinot kult.
- Miltus pievieno pakāpeniski, maisot ar karoti, no lejas uz augšu.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē, cep 190-200°C temperatūrā, 25 minūtes.
- Kamēr cepas biskvīts, krāsns durtiņas nedrīkst virināt!
- Kad noteiktais cepšanās laiks ir beidzies, krāsni izslēdz, vēl 5 minūtes patur krāsnī, durtiņas neatverot.
- Gatavo krēmu - biezpienu samīca ar dakšiņu, pievieno 150 ml skābā krējuma, 1/2 banāna, 4-5 ēdamkarotes cukura - sakuļ.
- Atlikušos banānus notīra un sagriež šķēlītēs.
- Biskvītu sadala 3 daļās, katru biskvīta daļu noklāj ar ievārījumu(ja vēlas), liek biezpiena krēmu, virsū izkārto banānu šķēlītes.
- Torti rotā pēc saviem ieskatiem - virsmu un malas var noklāt ar sakultu skābo krējumu(50 ml skābā krējuma) ar 1 ēdamkaroti cukura.
- Var arī vienkārši izkārtot banānu šķēlītes un pārkaisīt ar rīvētu šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!