Sastāvdaļas
- 360 g valriekstu
- 60 g kakao pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
- 170 g dateļu
Glazūrai:
- 60 g dateļu
- 60 ml agaves nektāra
- 120 g avokado
- 30 g kakao pulvera
Pildījumam un rotājumam:
- 1 glāze aveņu
- 120 g citu ogu
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - valriekstus, sāli, kakao pulveri sablenderē.
- Kad iegūta pulvera konsistence, pievieno dateles bez kauliņiem, sablenderē viendabīgā masā.
- Mīklu sadala 2 daļās, ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī dzesēties.
- Gatavo glazūru - dateles bez kauliņiem, agaves nektāru, avokado, sablenderē viendabīgā masā.
- Pievieno kakao pulveri, vēlreiz sakuļ.
- Veidnē ar noņemamām malām liek vienu mīklas kārtu, kārtīgi to sablīvē.
- Uzklāj dažas karotes glazūras, samaisītas, mazliet saberztas ogas.
- Virsū liek otru mīklas kārtu.
- Noņem veidnes maliņas, uzklāj glazūru pa visu tortes virsmu, rotā ar ogām, pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!