Sastāvdaļas
Biskvītiem:
- 250 g miltu
- 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 115 g cukura
- 2 olas
- 150 ml saulespuķu eļļas
- 150 ml piena
- rīvēta šokolāde
Krēmam:
- 1 tējkarote šķīstošās kafijas pulvera
- 1 ēdamkarote ūdens
- 300 ml trekna saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Miltus izsijā bļodā, pievieno kakao pulveri, cepamo pulveri, cukuru, olas, pienu, saulespuķu eļļu.
- Visu sakuļ ar mikseri, mīklu sadala 2 daļās.
- Vienu mīklas daļu liek veidnē, cep 5-7 minūtes sakarsētā krāsnī.
- Tad izcep arī otru mīklas daļu.
- Gatavo krēmu - kafijas pulveri izšķīdina ūdenī.
- Saldo krējumu kuļ tik ilgi, kamēr tas kļūst ļoti biezs, pievieno kafiju un vēlreiz sakuļ.
- Uzklāj 1 biskvītam krēmu, tad liek virsū otru biskvītu, uzklāj atlikušo krēmu, torti apkaisa ar rīvētu šokolādi.
- Torti liek ledusskapī ievilkties uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!