Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 glāze miltu
- 110 g kausēta sviesta
- 220 g rīvēta siera
- 1/2 tējk. sasmalcināta timiāna
- 1/2 tējk. sāls
Pildījumam:
- 500 g ķirštomātiņu (sagrieztu uz pusēm)
- 3 šalotes sīpolu (sīki sagriezta baltā un gaiši zaļā daļa)
- 1 tējkarotes sasmalcināta timiāna
- 1 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 tējkarotes medus
- sāls un pipari (pēc garšas)
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
- Visas pildījuma sastāvdaļas samaisa bļodā, un uz laiku noliek malā.
- Sviestu un miltus samīca ar rokām, pievieno sieru, timiānu, sāli - visu samaisa, lai neveidotos kunkuļi.
- Mīklu liek ieeļļotā pīrāgu veidnē, cieši saspiež ar rokām.
- Virsū liek pildījumu. Cep vienu stundu, kamēr parādās zeltaini - brūna garoziņa.
- Gatavu pīrāgu atdzesē 10-20 minūtes.
- Pīrāgs ļoti uzmanīgi ir jāizņem no veidnes,jo siera biskvīts ir trausls.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!