Sastāvdaļas
- 500 g tomātu
- 300 g sadrupināta Rikotas siera
- 2 olu dzeltenumi
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- 1/4 tējkarotes rīvēta muskatrieksta
- sāls, pipari
- 2 saputotas olas
- 150 g miltu
- 125 g rīvmaizes
- 500 ml eļļas cepšanai
Pagatavošana
- Tomātus minūti blanšē verdošā ūdenī, izņem, novelk miziņu.
- Tomātus sakapā un notecina lieko šķidrumu.
- Bļodā samaisa sieru un olu dzeltenumus.
- Pievieno tomātus, pētersīļus, muskatriekstu, sāli, piparus - visu sajauc.
- No mīklas veido kroketes (ja mīkla ir par šķidru, pievieno 2 ēdamkarotes rīvmaizes, vai rīvētu Parmas sieru).
- Kroketes apviļā miltos, iemērc olā, apviļā rīvmaizē.
- Pannā sakarsē eļļu un kroketes cep 10 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
- Izņem no pannas un nosusina uz papīra dvieļa, pasniedz karstas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!