Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. divām 500 ml tilpuma burkām:
- 700 g tomātu
- 70 g sīpolu
- 2 lauru lapas
Marinādei:
- 250 ml ūdens
- 3 ēdamkarotes 9% etiķa
- 15 g sāls
- 25 g cukura
- 20 g želatīna
Pagatavošana
- Tomātus nomazgā, nosusina un sagriež 1 cm biezās šķēlēs šķērsām tomātam.
- Sīpolus sagriež iespējami plānākās ripiņās.
- Burkā ieliek lauru lapas un sakārto kārtām tomātu šķēles ar sīpolu ripiņām.
- Burkā sapildītus tomātus pārlej ar karstu želatīna marinādi, kuru sagatavo šādi.
- Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un uzbriedinātu želatīnu.
- Pirms izlietošanas 20 g želatīna pārlej ar 100 ml auksta ūdens un ļauj 2 stundas uzbriest.
- Tad želatīnu izkāš caur sietiņu un pievieno karstai marinādei, ļauj tam izkust.
- Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt.
- Sagatavotās burkas pasterizē 80 grādu temperatūrā 10 minūtes.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6-8 mēneši.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!