Sastāvdaļas
- 500 g tomātu
- 500 g gurķu
- 2 sīpoli
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 2 ēdamkarotes 9% etiķa
- 5 ēdamkarotes augu eļļas
- 1/3 tējkarotes melno piparu
- 1 ēdamkarote diļļu
Pagatavošana
- Ar šo devu var piepildīt litra burku.
- Nepāraugušus gurķus un nogatavojušos sarkanus tomātus nomazgā, nomizo un sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs.
- Sīpolus sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās.
- Visus dārzeņus samaisa ar garšvielām un pilda dezinficētās burkās.
- Uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 75°C temperatūrā: 0,5 litru burkas - 15 minūtes un litra burkas - 20 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un ļauj tām atdzist.
Šie salāti sagatavoti bez ūdens piedevas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!