Sastāvdaļas
- 200 g tītara gaļas
- 5 g tauku
- 25 g burkānu un pētersīļu
- sāls
- pipari
- lauru lapas
- ūdens
Pagatavošana
- Vispirms tītaru sagatavo, lai stilbiņi un spārni būtu pie ķermeņa un cepot nepiedegtu.
- Tītaru ieberž ar sali, liek uz cepešpannas sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep gaiši brūnu.
- Tad uz pannas uzlej verdošu ūdeni, pieliek sagrieztus burkānus, pētersīļus, nedaudz piparus, lauru lapas un cep mazā siltumā, bieži aplaistot.
- Gatavu cepeti nedaudz atdzesē un tad ar nazi un putnu griežamām šķērēm sadala.
- Pēc sadalīšanas cepeti sakārto uz sakarsētas cepešbļodas ar krūts daļu uz augšu, apkārt liek ceptus kartupeļus un pārlej nedaudz ar cepeša mērci.
- Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, mērci, augļu salātiem (ābolu, plūmju vai brūkleņu).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!