Tītara cepetis

Tītara cepetis Foto: Tītara cepetis

Sastāvdaļas

  • 200 g tītara gaļas
  • 5 g tauku
  • 25 g burkānu un pētersīļu
  • sāls
  • pipari
  • lauru lapas
  • ūdens

Pagatavošana

  1. Vispirms tītaru sagatavo, lai stilbiņi un spārni būtu pie ķermeņa un cepot nepiedegtu.
  2. Tītaru ieberž ar sali, liek uz cepešpannas sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep gaiši brūnu.
  3. Tad uz pannas uzlej verdošu ūdeni, pieliek sagrieztus burkānus, pētersīļus, nedaudz piparus, lauru lapas un cep mazā siltumā, bieži aplaistot.
  4. Gatavu cepeti nedaudz atdzesē un tad ar nazi un putnu griežamām šķērēm sadala.
  5. Pēc sadalīšanas cepeti sakārto uz sakarsētas cepešbļodas ar krūts daļu uz augšu, apkārt liek ceptus kartupeļus un pārlej nedaudz ar cepeša mērci.
  6. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, mērci, augļu salātiem (ābolu, plūmju vai brūkleņu).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes