Sastāvdaļas
- 500 g dažādu ogu/augļu (ķirši, avenes, aprikozes utt.)
- 250 g miltu
- 100 g cukura
- 100 g sviesta
- 4 olas
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- sāls
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olas sakuļ ar cukuru un mīkstu sviestu viendabīgā masā.
- Miltus samaisa ar cepamo pulveri, sāli - iemaisa olu masā - samīca mīklu.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek pusi mīklas, izveido mīklas maliņas.
- Atlikušo mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- 160°C temperatūrā sakarsē krāsni, cep veidnē ielikto mīklu 5 minūtes.
- Kad laiks pagājis, krāsns temperatūru palielina līdz 190 grādiem, turpina cept 7 minūtes.
- Gatavo pildījumu - ogas un sagrieztus augļus samaisa ar vaniļas cukuru.
- Kad pagājušas 7 minūtes, veidni izņem, ogu-augļu pildījumu liek virsū mīklai.
- Izņem mīklu no ledusskapja, uzrīvē augļu-ogu pildījumam, turpina cept 30 minūtes.
- Gatavu pīrāgu, ja vēlas, rotā ar svaigām piparmētru lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!