Tiroliešu augļu-ogu pīrāgs

Tiroliešu augļu-ogu pīrāgs Foto: Tiroliešu augļu-ogu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 500 g dažādu ogu/augļu (ķirši, avenes, aprikozes utt.)
  • 250 g miltu
  • 100 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 4 olas
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • sāls

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - olas sakuļ ar cukuru un mīkstu sviestu viendabīgā masā.
  2. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, sāli - iemaisa olu masā - samīca mīklu.
  3. Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek pusi mīklas, izveido mīklas maliņas.
  4. Atlikušo mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. 160°C temperatūrā sakarsē krāsni, cep veidnē ielikto mīklu 5 minūtes.
  6. Kad laiks pagājis, krāsns temperatūru palielina līdz 190 grādiem, turpina cept 7 minūtes.
  7. Gatavo pildījumu - ogas un sagrieztus augļus samaisa ar vaniļas cukuru.
  8. Kad pagājušas 7 minūtes, veidni izņem, ogu-augļu pildījumu liek virsū mīklai.
  9. Izņem mīklu no ledusskapja, uzrīvē augļu-ogu pildījumam, turpina cept 30 minūtes.
  10. Gatavu pīrāgu, ja vēlas, rotā ar svaigām piparmētru lapiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes