Sastāvdaļas
Biskvītam
- 2 olas
- 150 g tumšas šokolādes
- 50 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 200 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 šķipsniņa sāls
- 100 miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
- 10 g želatīna
- 250 g maskarpone siera
- 500 biezpiena
- 1/2 tējkarotes kanēļa
- 1/2 tējkarotes krustnagliņu
- kakao rotāšanai
- 3 apelsīni
Pagatavošana
- Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karsta ūdens peldē. Ļauj nedaudz atdzist.
- Sviestu saputo ar vaniļas cukuru, sāli un 100 g cukura. Pa vienai pievieno olas.
- Masā iesijā miltus un cepamo pulveri. Pievieno šokolādi un kārtīgi samaisa.
- Mīklu liek tortes formā, kura iesmērēta ar sviestu. Liek cepeškrāsnī 175°C temperatūrā uz 20 minūtēm.
- Gatavu biskvītu pilnībā atdzesē, atstājot to formā.
- Apelsīnus sadala daiviņās, noņem baltās plēvītes, mīkstumu sagriež gabaliņos. Sulu saglabā.
- Želatīnu aplej ar 50 ml auksta ūdens, ļauj uzbriest.
- Biezpienu sajauc ar maskarpone sieru, 100 g cukura, apelsīnu sulu un garšvielām
- Masu puto apmēram 3 minūtes. Želatīnu izkausē, sajauc to ar 2 ēdamkarotēm krēma un pamazām pievieno pārējam krēmam.
- Pievieno apelsīnu gabaliņus un labi samaisa.
- Uz biskvīta liek krēmu un liek ledusskapī uz 3 stundām.
- Trešajam apelsīnam noņem miziņu un sagriež to šķēlītēs.
- Torti pārkaisa ar kakao un rotā ar apelsīnu šķēlītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!