Sastāvdaļas
- 500 g cepeša gabala
- 1/4 l etiķa
- 1/4 ūdens
- 3 sīpolu
- 1 lauru lapa
- 3 pimenta graudiņu
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 1 ēdamkarote kartupeļu miltu
- 4 ēdamkarotes krējuma
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā auksta ūdenī, nosusina un ieliek traukā, kuram var labi uzlikt vāku.
- Pagatavo marinādi: ūdenim pielej etiķi, pieliek sagrieztu sīpolu, lauru lapu, pimenta un sinepju graudiņus un uzvara.
- Kad marināde atdzisusi, to pārlej gaļai, traukam uzliek vāku un uz 4-6 dienām noliek ledusskapī marinēties. Ja gaļu pārlies ar verdošu marinādi, tā iemarinēsies 2 dienās.
- Marinādi izkāš caur sietu, pieliek pa šķipsniņai sāls un cukuru, sīki sagrieztu sīpolu un uzkarsē.
- Gaļu noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sviesta apcep no visam pusēm brūnu.
- Ieliek marinādē un uz lēnas uguns sautē vismaz stundu.
- Gatavo cepeti pirms pasniegšanas pārlej ar šķidrumu, kura tas sautējies.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!