Teļa gaļas marinēts cepetis

Teļa gaļas marinēts cepetis Foto: Teļa gaļas marinēts cepetis

Sastāvdaļas

  • 500 g cepeša gabala
  • 1/4 l etiķa
  • 1/4 ūdens
  • 3 sīpolu
  • 1 lauru lapa
  • 3 pimenta graudiņu
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ēdamkarote kartupeļu miltu
  • 4 ēdamkarotes krējuma

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā auksta ūdenī, nosusina un ieliek traukā, kuram var labi uzlikt vāku.
  2. Pagatavo marinādi: ūdenim pielej etiķi, pieliek sagrieztu sīpolu, lauru lapu, pimenta un sinepju graudiņus un uzvara.
  3. Kad marināde atdzisusi, to pārlej gaļai, traukam uzliek vāku un uz 4-6 dienām noliek ledusskapī marinēties. Ja gaļu pārlies ar verdošu marinādi, tā iemarinēsies 2 dienās.
  4. Marinādi izkāš caur sietu, pieliek pa šķipsniņai sāls un cukuru, sīki sagrieztu sīpolu un uzkarsē.
  5. Gaļu noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sviesta apcep no visam pusēm brūnu.
  6. Ieliek marinādē un uz lēnas uguns sautē vismaz stundu.
  7. Gatavo cepeti pirms pasniegšanas pārlej ar šķidrumu, kura tas sautējies.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes