Sastāvdaļas
● 400 g teļa gaļas
● 3 ēdamkarotes augu eļļas
● sāls
● malti balti pipari
● 1 sīpols
● pētersīļu zaļumi
● maurloki
● ķimeņu pulveris
● 1/8 l gaļas buljona
● 1 ēdamkarotes baltvīna
● 1/8 l krējuma
● 1 ēdamkarote pārtikas cietes
Pagatavošana
- Teļa gaļu noskalo tekošā ūdenī, nosusina un sagriež gabaliņos.
- Katliņā uzkarsē eļļu, apcep gaļu, pieliek sāli un piparus.
- Pieliek sasmalcinātu sīpolu.
- Pievieno sasmalcinātus pētersīļus, maurlokus, ķimeņu pulveris (naža gals) pielej buljonu, vīnu un krējumu.
- Ātri uzvāra, uzliek vāku un liek karstā cepeškrāsnī.
- Gaļu nelielā karstumā sautē apmēram 60 minūtes.
- Pievieno ūdenī izšķīdinātu pārtikas cieti.
- Pēc garšas pievieno sāli un piparus.