Sastāvdaļas
- 125 g sviesta
- 3-4 ēdamkarotes cukura
- 1/2 glāzes miltu
- 4 olas
- 4 ēdamkarotes saldā krējuma
- 1 glāze ūdens
- vaniļas cukurs pēc garšas
- mazliet sāls
- soda
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru.
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar sāli viendabīgā masā, pievieno sakulto sviestu ar cukuru.
- Visu sakuļ ar mikseri putās.
- Izsijātus miltus samaisa ar sodu un mazliet ūdens un samaisa ar olu-sviesta maisījumu.
- Pievieno atlikušo ūdeni, saldo krējumu un sakuļ viendabīgā masā.
- Atdzesētus olu baltumus sakuļ gaisīgās putās, uzmanīgi iecilā mīklā un samaisa ar koka lāpstiņu.
- Cep vafeles uzkarsētā vafeļu pannā, 2-5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!