Sastāvdaļas
- 1 1/2 glāzes miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote sāls
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 3/4 glāzes cukura
- 1/4 tējas tases cukura
- 4 olu baltumi
- 4 olu dzeltenumi
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 1/4 tējas tases piena
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un viegli ietauko kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Dziļā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli un izsijā.
- Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo sviestu ar 3/4 glāzes cukura viendabīgā masā.
- Tad pa vienam pievieno olu dzeltenums un vaniļas ekstraktu.
- Sviesta masai pakāpeniski pievieno izsijāto miltu maisījumu, pienu un visu samaisa viendabīgā masā.
- Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot atlikušo cukura daudzumu.
- Tad olu baltumu masu pakāpeniski pievieno mīklai, rūpīgi samaisa.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 45 minūtes.
- Kad kūka gatava, pilnībā atdzesē to un pasniedz ar tasi tējas vai kafijas.
- Šo kūku var izmantot arī kā biskvītu ar pārklāt ar kādu sev tīkamo krēmu, augļiem vai ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!