Svētku torte ar biezpiena krēmu un šokolādi

Svētku torte ar biezpiena krēmu un šokolādi Foto: Svētku torte ar biezpiena krēmu un šokolādi

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 2 olas
  • 50 g cukura
  • 1 g vaniļas cukura
  • 40 g miltu
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
  • 600 g biezpiena
  • 25 ml piena
  • 150 g cukura
  • vaniļas cukura
  • 1 paciņa želatīna
  • 3 olu dzeltenumi
  • 100 g baltās šokolādes
  • 200 g saldā krējuma (trekna)
  • 3 banāni
  • 100 g saldkrējuma sviesta
Glazūra:
  • 25 ml ūdens
  • 25 ml piena
  • 100 g baltās šokolādes
  • 1/2 tējkarote želatīna

Pagatavošana

  1. Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu baltumus un 25 g cukura saputo ar elektrisko putotāju.
  2. Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus ar 25 g cukura un vaniļas cukura.
  3. Olu baltumu masu rūpīgi iecilā olu dzeltenumu masā, pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 170°C temperatūrā 30 minūtes.
  5. Kad biskvīts gatavs, pilnībā atdzesē to.
  6. Krēms: Nelielā katliņā sajauc olu dzeltenumus, 100 g cukura un pienu. Liek karsēties nelielā temperatūrā līdz masa sāk sabiezēt.
  7. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un pievieno krēmam. Maisa līdz šokolāde pilnībā izkususi, tad noņem no karstuma.
  8. Kad masa nedaudz atdzisusi, pievieno saldkrējuma sviestu un rūpīgi samaisa.
  9. Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, atlikušo cukura daudzumu un vaniļas cukuru.
  10. Saputotajam krējumam pievieno biezpienu un turpina putošanu līdz masai viendabīga konsistence.
  11. Biezpiena masu pievieno olu dzeltenumu masai un rūpīgi samaisa.
  12. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstās uzbriest. Tad izkausē mikroviļņu krāsnī 10 - 20 sekundes un pievieno biezpiena masai, nepārtraukti maisot.
  13. Atdzesēto biskvītu varat piesūcināt ar jebkuru sīrupu, pēc vēlēšanās.
  14. Klāj 1/2 biezpiena krēmu pār biskvītu, izkārto gareniski sagrieztus banānus un pārklāj tos ar atlikušo krēma daudzumu.
  15. Ievieto torti ledusskapī uz 2 - 3 stundām vai visu nakti.
  16. Glazūra: Nākamajā dienā vai pēc dažām stundām torti pārklāj ar glazūru.
  17. Želatīnu pārlej ar 15 ml ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē.
  18. Nelielā katliņā sajauc 100 g baltās šokolādes un 25 ml piena. Kad šokolāde izkususi, pievieno masai izkausēto želatīnu.
  19. Rūpīgi samaisa viendabīgā masā un pārklāj pār tortes virsmu.
  20. Ievieto torti ledusskapī līdz glazūra kļūst stingra.
  21. Torti dekorē ar šokolādes skaidiņām vai pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes