Svētku biezpiena rulete

Svētku biezpiena rulete Foto: Svētku biezpiena rulete

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 250 g biezpiena
  • 200 g cukura
  • 200 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 2 olas
  • 2,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarotes malta kanēļa
  • 1/2 tējkarotes malta kardamona
  • 150 g rozīņu
  • 75 g sukāžu
  • 75 g žāvētu ķiršu
  • 1 apelsīna miza
  • 1 citrona miza
  • 5 ēdamkarotes ruma vai konjaka
Ruletes virsmai:
  • pūdercukurs 
  • 40-50 g sviesta 

Pagatavošana

  1. No dotā produktu daudzuma sanāks 2 ruletes.
  2. Rozīnes, sukādes, žāvētos ķiršus aplej ar rumu vai konjaku un atstāj uz nakti - dažas reizes apmaisa.
  3. Sviestu sakuļ ar olām un biezpienu.
  4. Cepamo pulveri samaisa ar izsijātiem miltiem. 
  5. Pievieno cukuru, sāli, garšvielas, rīvētu citrona un apelsīna miziņu.
  6. Sviesta un miltu maisījumus samaisa - samīca mīklu ar rokām.
  7. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj istabas temperatūrā uz 1 stundu.
  8. Pēc stundas mīklu sadala 2 daļās, liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, izveido 2 ruletes.
  9. Ruletes veido augstākas, jo cepoties tās paplašināsies.
  10. Rozīnes, žāvētos ķiršus un sukādes iespiež dziļāk mīklā, lai nepiedeg.
  11. Cep 180°C temperatūrā, 45 minūtes.
  12. Virsū, vēl karstām ruletēm, uzziež sviestu un bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.
  13. Ruletes griež šķēlēs tikai pilnīgi atdzisušas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes