Svētdienas rīta kūka ar karameļu mērci

Svētdienas rīta kūka ar karameļu mērci Foto: Svētdienas rīta kūka ar karameļu mērci

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 4 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 tējkarote sodas

Krēmam:

  • 500 ml saldā krējuma (trekna)
  • 150 g pūdercukura (vai arī pēc garšas)

Karameļu mērcei:

  • 100 g cukura
  • 50 g sviesta
  • 50 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas, pakāpeniski pievienojot cukuru.
  2. Tad pievieno miltus un dzeramo sodu, rūpīgi turpina kult.
  3. Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to, ieklāj pagatavoto mīklu.
  4. Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 30 - 40 minūtes (cepšanas laikā nav ieteicams virināt cepeškrāsns durvis).
  5. Gatavo biskvītu atdzesē un sadala horizontāli 3 daļās.
  6. Karameļu mērce: Izkausē cukuru un, nenoņemot no karstuma, pievieno sviestu visu laiku maisot.
  7. Tad noņem katliņu no karstuma, pakāpeniski pievieno saldo krējumu un rūpīgi maisa (ja pievieno vairāk sviesta, tad sanāk karameļu krēms, ko var izmantot, uzziežot uz grauzdiņa)
  8. Saldo krējumu saputo ar elektrisko putotāju, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru.
  9. Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārklāj to ar putukrējumu, pārlej nedaudz ar karameļu mērci.
  10. Klāj nākamo biskvīta kārtu un atkārto to pašu darbību.
  11. Pēdējo biskvītu pārziež ar atlikušo putukrējumu un pārlej ar karameļu mērci.
  12. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 1 stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes