Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 4 olas
- 1 glāze miltu
- 1 glāze cukura
- 1/2 tējkarote sodas
Krēmam:
- 500 ml saldā krējuma (trekna)
- 150 g pūdercukura (vai arī pēc garšas)
Karameļu mērcei:
- 100 g cukura
- 50 g sviesta
- 50 g saldā krējuma
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas, pakāpeniski pievienojot cukuru.
- Tad pievieno miltus un dzeramo sodu, rūpīgi turpina kult.
- Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to, ieklāj pagatavoto mīklu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 30 - 40 minūtes (cepšanas laikā nav ieteicams virināt cepeškrāsns durvis).
- Gatavo biskvītu atdzesē un sadala horizontāli 3 daļās.
- Karameļu mērce: Izkausē cukuru un, nenoņemot no karstuma, pievieno sviestu visu laiku maisot.
- Tad noņem katliņu no karstuma, pakāpeniski pievieno saldo krējumu un rūpīgi maisa (ja pievieno vairāk sviesta, tad sanāk karameļu krēms, ko var izmantot, uzziežot uz grauzdiņa)
- Saldo krējumu saputo ar elektrisko putotāju, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru.
- Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārklāj to ar putukrējumu, pārlej nedaudz ar karameļu mērci.
- Klāj nākamo biskvīta kārtu un atkārto to pašu darbību.
- Pēdējo biskvītu pārziež ar atlikušo putukrējumu un pārlej ar karameļu mērci.
- Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!