Sastāvdaļas
- 800 g kāpostu
- 200 g dzērveņu
- 50 g burkānu
- tējkarote ķimeņu
Marinādei:
- 1 litrs ūdens
- 40-50 g sāls
- 50 g cukura
- 4-6 ēdamkarotes 9% etiķa
Pagatavošana
- Kāpostgalviņai noņem ārējās lapas un sagriež ar nazi sīkās, garās strēmelītēs vai saēvelē ar kāpostu ēveli.
- Pārkaisa ar sāli un cukuru, izmaisa un ļauj atsuloties, tad nospiež sīvo sulu.
- Burkānus notīra, nomazgā un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
- Dzērvenes izlasa un noskalo ūdenī.
- Bļodā visus dārzeņus sajauc kopā ar dzērvenēm, ķimenēm un cieši sapilda burkās.
- Sagatavotu marinādi pārlej salātiem. Uzliek novārītus metāla vāciņus vai nomazgātus plastmasas vāciņus un liek pasterizēt 80-85 °C temperatūra: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes, 3 litru burkas – 25 – 30 minūtes.
- Pēc tam, kā parasti, noslēdz un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!