Svaiga garneļu maizītes

Svaiga garneļu maizītes Foto: Svaiga garneļu maizītes

Sastāvdaļas

  • 250 g notīrītu garneļu
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu
  • 1/4 tējkarotes balto piparu
  • 2 tējkarotes citronu sulas
  • 4 šķēles grauzdiņu maizes
  • 2 ēdamkarotes sviesta

Majonēze:

  • 2 olas dzeltenumi
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 1/2 ēdamkarotes vīna etiķa
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • pusglāze augu eļļas

Rotājums:

  • 50 g kaviāra
  • diļļu zariņi

Pagatavošana

  1. Sāk ar majonēzes gatavošanu. Ar mikseri saputo olas dzeltenumus, sinepes, vīna etiķi un sāli.
  2. Vienmērīgi, tievā strūklā nepārtraukti putojot, masai pievieno augu eļļu. Majonēzi atdzesē vēsā vietā.
  3. Notīra garneles un nedaudz sasmalcina.
  4. Garneles sajauc ar sasmalcinātām dillē. Pievieno sagatavotās majonēzes. Pieliek baltos piparus un citronu sulu.
  5. Ar glāzi veido apaļas formas maizītes.
  6. Apcep sviestā, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
  7. Tad maizītēm uzliek garneļu maisījumu. Rotā ar kaviāru un diļļu zariņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes