Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2,5 glāzes miltu
- 1 ola
- 1 tējkarote sāls
- 1 glāze silta ūdens
Pildījumam:
- 2 kg liellopu gaļas
- 4 sīpoli
- 1/2 tējkarotes maltu melnu piparu
- 1 tējkarote timiāna
- 1 tējkarote sāls
- 1 kartupelis
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana
- Vidējā traukā sajauc sausās sastāvdaļas mīklai. Izveido vidū iedobīti un ielej siltu ūdeni.
- Pievieno 1 olu un visu mīca 5 - 6 minūtes.
- Mīklu pārklāj ar plēvi un ļauj pastāvēt 10 - 20 minūtes.
- Gaļu sagriež mazos gabaliņos. Sasmalcina sīpolu.
- Gaļai pievieno garšvielas, eļļu, sīpolus, visu kārtīgi sajauc un pildījums ir gatavs.
- Var pievienot arī smalki sagrieztu kartupeli, taču tas nav obligāti.
- Mīklu izrullē plānā kārtā, sagriež kvadrātos.
- Katra kvadrāta viducī liek pildījumu un no visiem četriem galiem mīklu saspiež ciet.
- Turziņas kārto tvaicējamā katlā un tvaikā sutina 45 minūtes.
- Pasniedz ar maltiem pipariem un krējumu. Var pārkaisīt ar dillēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!