Sulīgs teļa gaļas cepetis
Gaļas ēdienu receptes
Receptes svētku galdam
Teļa gaļas ēdieni
baltvīns
krējums
malti baltie pipari
pārtikas ciete
sāls
sausais garšvielas maisījums
speķis
sviests
teļa gaļa
Foto: Sulīgs teļa gaļas cepetis
Sastāvdaļas
- 600 g teļa gaļas (no muguras vai gūžas gabala)
- sāls
- krējums
- malti baltie pipari
- 1 ēdamkarote sviesta
- 60 g ļoti plāni sagriezta speķa
- 1/8 l baltvīna
- 1 ēdamkarote pārtikas cietes
- sausais garšvielu maisījums
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un noņem plēves. ierīvē ar sāli un pipariem, apziež ar sviestu.
- Cepešpannu izklāj ar speķa šķēlītēm, sakarsē, ieliek cepeti un pārklāj ar atlikušajām speķa šķēlītēm. Pannai uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 1 stundu.
- Pēc 30 minūtēm pielej 1/8 l verdoša ūdens.
- Apmēram 15 minūtes pirms cepšanas beigām pielej krējumu.
- Cepeti ieliek cita traukā un noliek siltumā.
- Mērci izberž caur sietu.
- Pielej baltvīnā izšķīdinātu pārtikas cieti.
- Kad mērce sabiezējusi, pieliek sali un pārējās garšvielas. Mērci pasniedz atsevišķā traukā.
... reizes
Šodien skatītākās receptes