Sulīgs teļa gaļas cepetis

Sulīgs teļa gaļas cepetis Foto: Sulīgs teļa gaļas cepetis

Sastāvdaļas

  • 600 g teļa gaļas (no muguras vai gūžas gabala)
  • sāls
  • krējums
  • malti baltie pipari
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 60 g ļoti plāni sagriezta speķa
  • 1/8 l baltvīna
  • 1 ēdamkarote pārtikas cietes
  • sausais garšvielu maisījums

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un noņem plēves. ierīvē ar sāli un pipariem, apziež ar sviestu.
  2. Cepešpannu izklāj ar speķa šķēlītēm, sakarsē, ieliek cepeti un pārklāj ar atlikušajām speķa šķēlītēm. Pannai uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 1 stundu.
  3. Pēc 30 minūtēm pielej 1/8 l verdoša ūdens.
  4. Apmēram 15 minūtes pirms cepšanas beigām pielej krējumu.
  5. Cepeti ieliek cita traukā un noliek siltumā.
  6. Mērci izberž caur sietu.
  7. Pielej baltvīnā izšķīdinātu pārtikas cieti.
  8. Kad mērce sabiezējusi, pieliek sali un pārējās garšvielas. Mērci pasniedz atsevišķā traukā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes