Sulīgais tītara burgers ar rudzu doniņām un diļļu mērcīti

Sulīgais tītara burgers ar rudzu doniņām un diļļu mērcīti Foto: Fazer publicitātes fotogrāfija

Sastāvdaļas

  • 8 “Fazer” rudzu pilngraudu doniņas
  • 300g tītara gaļas – 150 g malta tītara sķiņķa un 150g maltas tītara filejas
  • 1 sīpols
  • 50 g turku jogurts
  • 1 tomāts
  • 1 marinēts gurķis
  • salātlapas
  • 1 avokado
  • 10 g dilles
  • 1/2 daiviņa ķiploka
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Samaļ gaļu un sīpolu, pievieno gaļai garšvielas. Uzkarsē pannu un ielej tajā nedaudz olīveļļas.
  2. Ar rokām no gaļas veido 4 vienādas burgeru formiņas un augstā temperatūrā apcep gaļu no abām pusēm pāris minūtes.
  3. Tad temperatūru samazina un liek vāku, atstāj uz 6-8min (galvenais gaļu ir nepārcept).
  4. Tikmēr uztaisa mērcīti. Grieķu jogurtam pievieno smalki sagrieztas dilles, iespiež ķiploku, sāli un piparus.
  5. Sagriež avokado un ripiņās tomātu, marinētu gurķi. Kad gaļa ir gatava, sāk taisīt burgerus. Uz doniņām liek salātlapu, tad gaļu.
  6. Pa virsu gaļai liek tomāta šķēli un pārlej to ar mērci.
  7. Mērcē saliek avokado un marinētu gurķi, pēdējo pāri visam liek rudzu pilngraudu doniņu un gatavs!

    Šis burgers ies pie sirds tiem, kam kārojas sulīgu, barojošu, spēcinošu un dārza labumiem pildītu burgeru, kas būs figūrai draudzīgs un pēc ēšanas neatstās ar vainas apziņu. Liesais tītara gaļas burgers kopā ar vērtīgajām “Fazer” rudzu pilngraudu doniņām, kuru sastāvā ir 84% rudzu pilngraudi, būs lielisks enerģijas un olbaltumvielu avots visai dienai, kā arī noteikti būs starmešu gaismā nākamajā dārza ballītē!

    Recepti piedāvā Paula Freimane un “Fazer Latvija” 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes