Sastāvdaļas
- 800-900 g cūkgaļas
- 2-3 tējkarotes sāls
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 2 lauru lapas
- 1 l ūdens
Pagatavošana
- Verdošā ūdenī ber sāli, piparus, garšvielas, lauru lapas - kārtīgi samaisa un pilnībā atdzesē.
- Cūkgaļu liek ūdenī, trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 4-5 stundām, vai labāk, uz nakti.
- Marinēto gaļu nosusina, vēlreiz sapiparo, apsāla, uzber garšvielas.
- Gaļā izveido iegriezumus, kuros sabāž ķiplokus.
- Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
- Gaļu liek cepeša maisiņā, virsū liek lauru lapas, kas izņemtas no marinādes.
- Cepeša maisiņu aiztaisa, izveido tajā iegriezumus.
- Cep 1 stundu, pēc stundas, cepeša maisiņa virsmu nogriež un gaļu vēl pacep, lai tā apbrūnē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!