Sulīgā ābolkūka

Sulīgā ābolkūka Foto: Sulīgā ābolkūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 100 g sviesta
  • 150 g miltu
  • 50 g cukura
  • 1 maza ola
  • 0,5 tējkarotes kanēļa
  • viena šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 1 paciņa vaniļas pudiņa pulvera (vārāmā)
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 400 ml piena
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 500 g ābolu
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Sviestu, cukuru, miltus, sāli un kanēli saberž.
  2. Pievieno sakultu olu un samīca.
  3. Ņem 20 - 22 centimetrus lielu veidni ar 3 - 4 centimetrus augstu maliņu. ietauko veidni ar eļļu vai sviestu un izklāj plānā kārtiņā mīklu, ar pirkstiem piespiežot pie malām. liek veidni ar mīklu ledusskapī.
  4. Gatavo pildījumu. Pudiņa pulveri sajauc ar cukuru un iemaisa pienā.
  5. Liek katliņu uz uguns un nepārtraukti maisot, karsē, līdz maisījums uzvārās un sabiezē.
  6. Iemaisa vaniļas cukuru un padzesē Tad iemaisa krējumu.
  7. Ābolus nomizo, tiem izgriež serdes un sagriež gabaliņos. Vienu ābolu sagriež plānās šķēlītes - ar tām dekorēsiet kūkas virsu.
  8. Gabaliņos sagrieztos ābolus iemaisa iepriekš sagatavotajā krēmā.
  9. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  10. Izņem veidni ar mīklu no ledusskapja, ābolu krēmu liek veidnē ieklātajā mīklā. Nolīdzina. Pa virsu dekoratīvi izliek ābolu šķēlītes.
  11. Liek cepeškrāsnī un cep 50 - 60 minūtes, līdz kūkas virsa kļūst brūngana.
  12. Izņem no krāsns, pārkaisa ar pūdercukuru, atdzesē un pasniedz.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes