Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 100 g sviesta
- 150 g miltu
- 50 g cukura
- 1 maza ola
- 0,5 tējkarotes kanēļa
- viena šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 1 paciņa vaniļas pudiņa pulvera (vārāmā)
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 400 ml piena
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 500 g ābolu
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Sviestu, cukuru, miltus, sāli un kanēli saberž.
- Pievieno sakultu olu un samīca.
- Ņem 20 - 22 centimetrus lielu veidni ar 3 - 4 centimetrus augstu maliņu. ietauko veidni ar eļļu vai sviestu un izklāj plānā kārtiņā mīklu, ar pirkstiem piespiežot pie malām. liek veidni ar mīklu ledusskapī.
- Gatavo pildījumu. Pudiņa pulveri sajauc ar cukuru un iemaisa pienā.
- Liek katliņu uz uguns un nepārtraukti maisot, karsē, līdz maisījums uzvārās un sabiezē.
- Iemaisa vaniļas cukuru un padzesē Tad iemaisa krējumu.
- Ābolus nomizo, tiem izgriež serdes un sagriež gabaliņos. Vienu ābolu sagriež plānās šķēlītes - ar tām dekorēsiet kūkas virsu.
- Gabaliņos sagrieztos ābolus iemaisa iepriekš sagatavotajā krēmā.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
- Izņem veidni ar mīklu no ledusskapja, ābolu krēmu liek veidnē ieklātajā mīklā. Nolīdzina. Pa virsu dekoratīvi izliek ābolu šķēlītes.
- Liek cepeškrāsnī un cep 50 - 60 minūtes, līdz kūkas virsa kļūst brūngana.
- Izņem no krāsns, pārkaisa ar pūdercukuru, atdzesē un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!