Sastāvdaļas
- 500 g biezpiena
- 100 g cukura
- 200 g pūdercukura
- 80 ml ūdens
- 4 tējkarotes kakao pulvera
- 1 ola
- 100 ml krējuma
- 400 ml saldā krējuma
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 80 g kviešu miltu
- 40 g želatīna
- 2 ēdamakrotes saulespuķu eļļas
- 250 g konservētu ķiršu
- 0,5 tējkarotes vaniļas
Pagatavošana
- Pagatavo biskvīta mīklu. Sakuļ olu un cukuru gaisīgā masā. Pievieno saulespuķu eļļu un krējumu. Atkal sakuļ.
- Sajauc miltus ar kakao un cepamo pulveri, bet pēc tam lēnām pa daļām pievieno šķidrajam maisījumam, pastāvīgi maisot, līdz iegūta viendabīga masa.
- Ieziež formu un liek tajā mīklu tā, lai tās biezums nepārsniegtu 3 cm. Liek formu līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep biskvītu 15-20 minūtes.
- Želatīnu liek ūdenī un mērcē 15-20 minūtes.
- Gatavo krējumu. Izberž biezpienu caur sietu un pievieno saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļu. Kārtīgi sakuļ, vislabāk ar mikseri.
- Izkausē uzbriedušo želatīnu ūdens peldē un pievieno krēmam.
- Sagriež biskvītu 2×2 cm kubiņos, nolej sulu no konservētajiem ķiršiem un liek tos bļodiņā.
- Formiņas apakšu un sienas izklāj ar pārtikas plēvi. Ielej dažas karotes krēma.
- Liek trešdaļu biskvīta un trešdaļu ķiršu, atkal pārlej ar krēmu. Atkārto visu vēl divas reizes un pārlej visu atlikumu ar krēmu. Izlīdzina tortes virskārtu.
- Pārsedz gatavo torti ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 5-6 stundām, lai tā kārtīgi atdzistu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!