Suflē torte ar biskvītu un ķiršiem

Suflē torte ar biskvītu un ķiršiem Foto: Suflē torte ar biskvītu un ķiršiem

Sastāvdaļas

  • 500 g biezpiena
  • 100 g cukura
  • 200 g pūdercukura
  • 80 ml ūdens
  • 4 tējkarotes kakao pulvera
  • 1 ola
  • 100 ml krējuma
  • 400 ml saldā krējuma
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 80 g kviešu miltu
  • 40 g želatīna
  • 2 ēdamakrotes saulespuķu eļļas
  • 250 g konservētu ķiršu
  • 0,5 tējkarotes vaniļas

Pagatavošana

  1. Pagatavo biskvīta mīklu. Sakuļ olu un cukuru gaisīgā masā. Pievieno saulespuķu eļļu un krējumu. Atkal sakuļ.
  2. Sajauc miltus ar kakao un cepamo pulveri, bet pēc tam lēnām pa daļām pievieno šķidrajam maisījumam, pastāvīgi maisot, līdz iegūta viendabīga masa.
  3. Ieziež formu un liek tajā mīklu tā, lai tās biezums nepārsniegtu 3 cm. Liek formu līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep biskvītu 15-20 minūtes.
  4. Želatīnu liek ūdenī un mērcē 15-20 minūtes.
  5. Gatavo krējumu. Izberž biezpienu caur sietu un pievieno saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļu. Kārtīgi sakuļ, vislabāk ar mikseri.
  6. Izkausē uzbriedušo želatīnu ūdens peldē un pievieno krēmam.
  7. Sagriež biskvītu 2×2 cm kubiņos, nolej sulu no konservētajiem ķiršiem un liek tos bļodiņā.
  8. Formiņas apakšu un sienas izklāj ar pārtikas plēvi. Ielej dažas karotes krēma. 
  9. Liek trešdaļu biskvīta un trešdaļu ķiršu, atkal pārlej ar krēmu. Atkārto visu vēl divas reizes un pārlej visu atlikumu ar krēmu. Izlīdzina tortes virskārtu.
  10. Pārsedz gatavo torti ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 5-6 stundām, lai tā kārtīgi atdzistu.

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes