Sastāvdaļas
- 1 tase tomātu mērces
- 1,5 tases rīvēta Mocarellas siera
- 9 Salami desas šķēlītes
- 7 šķiņķa šķēlītes
- 1 ola
- oregano
Mīklai:
- 1 tase silta ūdens
- 2+1/4 tējkarotes sausā rauga
- 1 ēdamkarote medus vai cukura
- 2 tējkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 3 tases miltu
Pagatavošana
- Picas pagatavošanā var izmantot 250 gramus veikalā nopērkamas gatavas picas mīklas vai pagatavot mīklu pats - silto ūdeni samaisa ar raugu un 1 tējkaroti cukura.
- Maisījumam pievieno sāli un olīveļļu.
- Ar mikseri kuļ mīklu 15-20 minūtes, tad mīklu liek bļodā, kurā ir nedaudz augu eļļas, uzklāj tīru drānu un atstāj uz 1-1,5 stundām.
- Kad mīkla ir nostāvējusies, to sadala 2 daļās, vienu daļu izrullē 25x40 cm diametrā.
- Mīklai uzklāj tomātu mērci, atstājot no visām pusēm 6-7 cm platas maliņas.
- Virsū liek Mocarellas sieru, virsū sieram kārto šķiņķa un Salami desas šķēlītes.
- Olu viegli sakuļ, noziež ar to mīklas maliņas.
- Mīklas maliņas uzloka uz augšu.
- Mīklas plāksni satin ruletē un liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Ruletes virsmu noziež ar sakulto olu, uzkaisa rīvētu Mocarellas sieru, ar nazi veic nelielus iegriezumus ruletē ik pēc 4-5 centimetriem.
- Pārkaisa ar maltu oregano.
- Tāpat rīkojas ar otro mīklas daļu.
- Cep Stromboli 240-250°C temperatūrā, 10-12 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!