Stromboli - picas rulete

Stromboli - picas rulete Foto: Stromboli - picas rulete

Sastāvdaļas

  • 1 tase tomātu mērces
  • 1,5 tases rīvēta Mocarellas siera
  • 9 Salami desas šķēlītes
  • 7 šķiņķa šķēlītes
  • 1 ola
  • oregano

Mīklai:

  • 1 tase silta ūdens
  • 2+1/4 tējkarotes sausā rauga
  • 1 ēdamkarote medus vai cukura
  • 2 tējkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 tases miltu

Pagatavošana

  1. Picas pagatavošanā var izmantot 250 gramus veikalā nopērkamas gatavas picas mīklas vai pagatavot mīklu pats - silto ūdeni samaisa ar raugu un 1 tējkaroti cukura.
  2. Maisījumam pievieno sāli un olīveļļu.
  3. Ar mikseri kuļ mīklu 15-20 minūtes, tad mīklu liek bļodā, kurā ir nedaudz augu eļļas, uzklāj tīru drānu un atstāj uz 1-1,5 stundām.
  4. Kad mīkla ir nostāvējusies, to sadala 2 daļās, vienu daļu izrullē 25x40 cm diametrā.
  5. Mīklai uzklāj tomātu mērci, atstājot no visām pusēm 6-7 cm platas maliņas.
  6. Virsū liek Mocarellas sieru, virsū sieram kārto šķiņķa un Salami desas šķēlītes.
  7. Olu viegli sakuļ, noziež ar to mīklas maliņas.
  8. Mīklas maliņas uzloka uz augšu.
  9. Mīklas plāksni satin ruletē un liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
  10. Ruletes virsmu noziež ar sakulto olu, uzkaisa rīvētu Mocarellas sieru, ar nazi veic nelielus iegriezumus ruletē ik pēc 4-5 centimetriem.
  11. Pārkaisa ar maltu oregano.
  12. Tāpat rīkojas ar otro mīklas daļu.
  13. Cep Stromboli 240-250°C temperatūrā, 10-12 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes