Stirnas gaļa mednieku gaumē

Stirnas gaļa mednieku gaumē Foto: Stirnas gaļa mednieku gaumē

Sastāvdaļas

  • 300 g stirnas filejas
  • 3 ēdamkarotes auksti spiestas augu eļļas
  • sāls
  • rožu paprika
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1/4 sīpola
  • 75 g gaileņu
  • 1/4 l gaļas buljona
  • 1 glāze sarkanvīna
  • 100 g skābā krējuma
  • malti melnie pipari
  • 1 ēdamkarote jāņogu želejas vai tomātu kečupa

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā aukstā ūdenī, nosusina, noņem plēves, izgriež cīpslas un mīkstumu sagriež plānās sloksnītēs.
  2. Pannā sakarsē eļļu, gaļu apcep no visām pusēm, pārliek citā traukā, uzkaisa sāli un paprikas pulveri.
  3. Sīpolu apcep sviestā, pievieno miltus un nepārtraukti maisot, sabrūnina.
  4. Pieliek sīki sagrieztas sēnes pielej gaļas buljonu.
  5. sēņu mērci pārlej pannā, kurā tika apcepta gaļa. Pielej krējumu un sarkanvīnu. Mērci samaisa un uzkarsē.
  6. Karstajā mērcē ieliek gaļu un ļauj 5 minūtes ievilkties.
  7. Pieliek sāli, piparus un jāņogu želeju vai tomātu kečupu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes