Stirnas gaļa mednieku gaumē
Gaļas ēdienu receptes
Mednieku receptes
augu eļļa
gailenes
gaļas buljons
jāņogu želeja
malti melnie pipari
milti
rožu paprika
sāls
sarkanvīns
sīpols
skābais krējums
stirnas fileja
sviests
Foto: Stirnas gaļa mednieku gaumē
Sastāvdaļas
- 300 g stirnas filejas
- 3 ēdamkarotes auksti spiestas augu eļļas
- sāls
- rožu paprika
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1/4 sīpola
- 75 g gaileņu
- 1/4 l gaļas buljona
- 1 glāze sarkanvīna
- 100 g skābā krējuma
- malti melnie pipari
- 1 ēdamkarote jāņogu želejas vai tomātu kečupa
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā aukstā ūdenī, nosusina, noņem plēves, izgriež cīpslas un mīkstumu sagriež plānās sloksnītēs.
- Pannā sakarsē eļļu, gaļu apcep no visām pusēm, pārliek citā traukā, uzkaisa sāli un paprikas pulveri.
- Sīpolu apcep sviestā, pievieno miltus un nepārtraukti maisot, sabrūnina.
- Pieliek sīki sagrieztas sēnes pielej gaļas buljonu.
- sēņu mērci pārlej pannā, kurā tika apcepta gaļa. Pielej krējumu un sarkanvīnu. Mērci samaisa un uzkarsē.
- Karstajā mērcē ieliek gaļu un ļauj 5 minūtes ievilkties.
- Pieliek sāli, piparus un jāņogu želeju vai tomātu kečupu.
... reizes
Šodien skatītākās receptes