Stirnas cepetis
Gaļas ēdienu receptes
Mednieku receptes
Receptes svētku galdam
malti melnie pipari
paegļogas
pārtikas ciete
sāls
sarkanvīns
skābais krējums
speķis
stirnas ciska
sviests
ūdens
Foto: Stirnas cepetis
Sastāvdaļas
- stirnas ciska
- sāls
- malti melnie pipari
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 30 g speķa
- 1/2 l ūdens
- 3 paegļogas
- 200 g skābā krējuma
- 1 glāze sarkanvīna
- 2 ēdamkarotes pārtikas cietes
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, nosusina, noņem plēves un ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
- Cepešpannu ieziež ar sviestu, uzliek gaļu, virsū saliek speķa šķēlītes un pielej 1/8 l ūdens.
- Liek cepties iepriekš līdz 220°C sakarsēta cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.
- Pieliek saspaidītas paegļogas un pielej 1/4 l verdoša ūdens.
- Turpmākajās 40 minūtēs karstumu samazina līdz 200°C.
- Kad gaļai jācepas vēl 15 minūtes, cepeti pārlej ar krējumu.
- Pēc tam cepeti pārceļ citā traukā un noliek siltumā.
- Mērci iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti. Pielej sarkanvīnu un pieliek garšvielas.
... reizes
Šodien skatītākās receptes