Sastāvdaļas
- 1 kg jēra šķiņķa
- malti melnie pipari
- ķiploku pulveris
- 2 šķēles treknas cūkgaļas
- 1 ēdamkarote auksti spiestas augu eļļas
- 30 g speķa
- 1/2 l gaļas buljona
- sāls
- 1/8 l skābā krējuma
- 1 ēdamkarote pārtikas cietes
Pagatavošana
- Gaļu noskalo, nosusina, nogriež lieko treknumu un plēves.
- Ierīvē ar pipariem un ķiploku pulveri. iespeķo ar šķiņķa sloksnītēm.
- Cepešpannas režģi pārziež ar eļļu, uzliek gaļu un apklāj ar speķa šķēlītēm.
- Zem režģa paliek cepešpannu un ielej 1/4 l gaļas buljona.
- Liek iepriekš līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 90 minūtes.
- Kad cepetis jau gandrīz mīksts, speķi noņem.
- Gaļu pārkaisa ar sāli un pārlej ar krējumu.
- Cepeti noņem no režģa un noliek siltumā.
- Cepeša sulai pielej atlikušo buljonu un uzvāra. Mērci iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu pārtikas cieti.
- Vēlreiz uzvara un, ja nepieciešams, pievieno garšvielas. Mērci pasniedz atsevišķi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!