Speķots jēra šķiņķis

Speķots jēra šķiņķis Foto: Speķots jēra šķiņķis

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra šķiņķa
  • malti melnie pipari
  • ķiploku pulveris
  • 2 šķēles treknas cūkgaļas
  • 1 ēdamkarote auksti spiestas augu eļļas
  • 30 g speķa
  • 1/2 l gaļas buljona
  • sāls
  • 1/8 l skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote pārtikas cietes

Pagatavošana

  1. Gaļu noskalo, nosusina, nogriež lieko treknumu un plēves.
  2. Ierīvē ar pipariem un ķiploku pulveri. iespeķo ar šķiņķa sloksnītēm.
  3. Cepešpannas režģi pārziež ar eļļu, uzliek gaļu un apklāj ar speķa šķēlītēm.
  4. Zem režģa paliek cepešpannu un ielej 1/4 l gaļas buljona.
  5. Liek iepriekš līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 90 minūtes.
  6. Kad cepetis jau gandrīz mīksts, speķi noņem.
  7. Gaļu pārkaisa ar sāli un pārlej ar krējumu.
  8. Cepeti noņem no režģa un noliek siltumā.
  9. Cepeša sulai pielej atlikušo buljonu un uzvāra. Mērci iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu pārtikas cieti.
  10. Vēlreiz uzvara un, ja nepieciešams, pievieno garšvielas. Mērci pasniedz atsevišķi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes