Sastāvdaļas
- 1,5 kg cūkas krūtiņas
- 1-2 ķiploku galviņas
- rupji malti melnie pipari
- garšvielas cūkgaļai
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Cūkas krūtiņu sagriež gabalos.
- Ķiplokus sasmalcina blenderī vai ķiploku spiedē.
- Cūkgaļas gabalus ierīvē ar sāli, garšvielām, pipariem, ķiplokiem.
- Gaļu atstāj nostāvēties 1 stundu.
- Ņem polietilēna maisiņu, liek vēl vienā maisiņā, liek maisiņā cūkas gaļu.
- No maisiņiem izspiež gaisu, maisiņu galus aizsien.
- Maisiņus ar gaļu liek katlā ar aukstu ūdeni, katlam uzliek vāku, katlu liek uz uguns.
- Kad ūdens ir uzvārījies, uguni samazina, turpina vārīt 2 stundas.
- Uguni izslēdz, gaļu atstāj ūdenī, kurā tā vārījusies.
- Kad gaļa ir atdzisusi, to izņem no maisiņiem, ietin folijā, liek ledusskapī, lai kārtīgi atdziest.
- Vislabāk atstāt ledusskapī uz nakti.
Patika recepte?
Iesaki draugiem un saviem tuvajiem! Paldies!