Sastāvdaļas
- 1 kg sparģeļu
Mērcei:
- 2 - 4 cieti vārītas olas
- 100 g sviesta
- 1 - 2 ēdamkarotes cidonijas sulas
- sāls
- malti pipari
- 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu lapu
Pagatavošana
- Notīrītus sparģeļus sasien saišķos, vāra sālsūdenī, pēc tam atsien un saliek porcijās.
- Mērci var pasniegt atsevišķi vai katru porciju pārliet ar siltu mērci, pārkasa zaļumus.
- Mērcei: vēl karstas olas pārgriež, izņem dzeltenumu, ar dakšiņu saspaida masa, pievieno izkausētam, karstam sviestam, saputo, pievieno sali, piparus, cidoniju sulu, ļoti sīki sakapātus olu baltumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!