Spāņu pikanta sēņu zupa ar čorizo
Citu tautu receptes
Receptes vakariņām
Zupas un buljoni
buljons
citrona sula
čorizo desa
cukurs
eļļa
ķiploka daiviņas
malti čili pipari
sāls
sausais baltvīns
sēnes
sīpols
tomāti
tomātu pasta
Foto: Spāņu pikanta sēņu zupa ar čorizo
Sastāvdaļas
- 750 ml buljona
- 500 g sēņu
- 200 g čorizo desas
- 150 ml sausā baltvīna
- 2 nelieli tomāti
- 1 sakapāts sīpols
- 3 sakapātas ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 1 tējkarote cukura
- 1/2 tējkarotes maltu čili piparu
- citrona sula pēc garšas
- sāls
Pagatavošana
- Dažādas sēnes sagriež šķēlītēs.
- Tomātus un desu sagriež mazos gabaliņos.
- Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, viegli apsautē un pievieno desu. Cep līdz tā sāk mainīt krāsu. Pievieno ķiplokus un vēl pāris minūtes apcep.
- Palielina karstumu, pievieno sēnes un apcep.
- Kad sēnes kļūst zeltainas, iemaisa tomātu pastu un tomātus un dažas minūtes pasautē.
- Pielej vīnu un uzvāra.
- Pielej buljonu un uz lēnas uguns turpina vārīt 5 - 7 minūtes.
- Pievieno sāli - ja vajag, cukuru un čili, kā arī citrona sulu un ļauj 4 - 5 minūtes ievilkties.
... reizes
Šodien skatītākās receptes