Sastāvdaļas
Mīklai:
- 600 g miltu
- 2 tējkarotes sausā rauga
- 1 tējkarote sāls
- 100 g cukura
- 2 olas
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
Atsevišķi:
- 150 g ļoti mīksta sviesta
- pildījums pēc garšas
- pūdercukurs
Pagatavošana
- No mīklas sastāvdaļām samīca mīklu, mīca vismaz 10 minūtes.
- Lielu bļodu ieziež ar augu eļļu, liek tajā mīklu, tās virsmu arī noziež ar augu eļļu, noliek siltā vietā.
- Mīklu sadala gabalos, izveido bumbiņas.
- Darba virsmu mazliet noziež ar sviestu.
- Bumbiņas izstiepj garenas, vidū liek pildījumu pēc garšas, satin ruleti, bet ruleti satin gliemezītī.
- Šādus gliemezīšus liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, bulciņu virsmu mazliet noklāj ar sviestu.
- Bulciņas atstāj uzrūgt 20 minūtes.
- Cep 180°C temperatūrā, kamēr bulciņas apbrūnē.
- Karstas bulciņas pārkaisa ar pūdercukuru, atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!