Spageti a la Bolognese

Spageti a la Bolognese Foto: Spageti a la Bolognese

Sastāvdaļas

  • 200 g spageti
  • ūdens
  • sāls
Mērcei:
  • 400-600 g jauktās maltās gaļas
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3-4 tomāti
  • svaigs baziliks, pētersīļi
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Gatavo mērci - tomātus noskalo, blanšē, novelk miziņu.
  2. Blanšētos tomātus sarīvē vai sablenderē.
  3. Sīpolus sakapā.
  4. Ķiplokus sakapā.
  5. Zaļumus noskalo, nosusina, sakapā.
  6. Sakarsētā pannā, olīveļļā cep sīpolus un pusi ķiploku - 2-3 minūtes.
  7. Pievieno malto gaļu, ik pa brīdim maisot, cep 5 minūtes.
  8. Pievieno sasmalcinātos tomātus, sāli, piparus - samaisa, uzliek pannai vāku, sutina uz lēnas uguns, 7-10 minūtes.
  9. Uguni izslēdz, pievieno zaļumus, atlikušos ķiplokus, samaisa, uzliek pannai vāku.
  10. Katlā, verdošā sālsūdenī vāra spageti - 8-10 minūtes, gatavus notecina caurdurī.
  11. Spageti liek pannā, kārtīgi samaisa.
  12. Pasniedz, bagātīgi pārkaisītus ar rīvētu sieru un svaigiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes