Sastāvdaļas
- 250 g spageti
- ūdens
- sāls
Mērcei:
- 250 g krabju nūjiņu
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2 ķiploka daiviņas
- 250 g skābā krējuma
- 100 g baltvīna
- 1/2 tējkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes čili-tomātu kečupa
- 2 ēdamkarotes diļļu
- rīvēts siers (pasniegšanai)
Pagatavošana
- Spageti vāra sālsūdenī.
- Krabju nūjiņas sagriež 1 cm biezos gabalos.
- Katlā sakarsē sviestu. Pievieno izspiestu ķiploku un sagrieztas krabju nūjiņas. Maisījumu dažas minūtes vāra.
- Krabju nūjiņām, maisot, pievieno skābo krējumu, vīnu, sāli, čili-tomātu kečupu un dilles.
- Izvārītus, notecinātus spageti liek lielā bļodā. Iecilā mērci.
- Rīvēto sieru pasniedz atsevišķā trauciņā. Makaroniem krabju nūjiņu mērcē lieliski piestāvēs dažādu šķirņu salāti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!