Sastāvdaļas
- 2-3 kg gurķu (vislabāk pārauguši)
- 1 ķiploka galviņa
- 1 ēdamkarote sāls
- 1/2 glāzes cukura
- 100 g 9% etiķa
- 100 g eļļas
- 200 - 300 g tomātu pastas
- pēc izvēles 4 - 5 plaucēti tomāti bez mizas
Pagatavošana
- Smalki sagriezti gurķi + ķiploka galva, cukurs, sāls - atstāt uz stundu atsuloties.
- Vāra salātus. Kad masa sāk burbuļot, pievieno eļļu, tomātu pastu + tomātus un karsē, tad pievieno etiķi.
- Turpina vārīt, līdz gurķi maina krāsu, tad karstu masu pilda sterilizētās burkās, aizskrūvē ar sterilizētiem vāciņiem. Nekarsē un nesedz, tikai atdzesē.
Paldies par recepti Gitai Valainei.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!