Sastāvdaļas
- 300 g nieru
- 300 g vārītas liellopu gaļas
- 300 g vārītas cūkgaļas
- 100 g speķa
- 6 olīvas
- 3 marinēti gurķi
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 sīpoli
- 1 citrons
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- malti melnie pipari
- skābais krējums
- gaļas buljons
- sāls
Pagatavošana
- Nieres pārgriež uz pusēm, pārlej ar aukstu ūdeni, mērcē 3 stundas.
- Pēc 3 stundām nomazgā, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, vāra, kamēr gatavas.
- Izvārītas nieres atdzesē, sagriež gabaliņos.
- Vārīto liellopu gaļu un cūkgaļu sagriež gabaliņos, buljonu, kurā vārījusies gaļa atstāj.
- Sīki sakapā sīpolus un ķiplokus.
- Speķi sagriež gabaliņos, liek sakarsētā pannā, pievieno sīpolus, apcep.
- Pievieno sagrieztus marinētos gurķus, tomātu pastu, pasautē.
- Verdošā gaļas buljonā(izmanto tik daudz, lai sanāk bieza zupa), liek sagriezto gaļu,nieres, saceptos sīpolus, gurķus ar speķi, ķiplokus, pieber piparus, sāli.
- Zupu vāra, aptuveni 7 minūtes.
- Soļanku lej šķīvjos, pievieno skābo krējumu, citrona šķēlīti un gredzenos sagrieztas olīvas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!