Sastāvdaļas
- 80-100 g lazdu riekstu
- 200 g rūgtās šokolādes 70% kakao
- 250 g sviesta
- 250 g cukura
- 4 olas
- 125 g miltu
- 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
- 45 g kakao pulvera
- 1-1,5 tējkarotes ruma
Pagatavošana
- Lazdu riekstus sasmalcina un sausā pannā apgrauzdē.
- Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu.
- Olas sakuļ ar cukuru.
- Miltus samaisa ar kakao pulveri un cepamo pulveri.
- Sakultās olas samaisa ar miltu maisījumu.
- Pievieno rumu, samaisa.
- Pakāpeniski pielej atdzesētu izkausēto šokolādi,sviestu, pieber riekstus.
- 5 ēdamkarotes izkausētas šokolādes noliek malā - vēlāk vajadzēs.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, kuru noziež ar sviestu, lej mīklu.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.
- Brauniju gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, nav nekas briesmīgs, ja iesmiņš būs nedaudz mitrs.
- Gatavus braunijus pārlej ar 5 ēdamkarotēm izkausētas šokolādes.
- Vislabāk brauniju cepšanai izmantot mazās veidnītes, bet, ja cepāt lielajā veidnē, sagriež lielo brauniju gabalos un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!