Šokolādīgie brauniji

Šokolādīgie brauniji Foto: Šokolādīgie brauniji

Sastāvdaļas

  • 80-100 g lazdu riekstu
  • 200 g rūgtās šokolādes 70% kakao
  • 250 g sviesta
  • 250 g cukura
  • 4 olas
  • 125 g miltu
  • 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
  • 45 g kakao pulvera
  • 1-1,5 tējkarotes ruma

Pagatavošana

  1. Lazdu riekstus sasmalcina un sausā pannā apgrauzdē.
  2. Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu.
  3. Olas sakuļ ar cukuru.
  4. Miltus samaisa ar kakao pulveri un cepamo pulveri.
  5. Sakultās olas samaisa ar miltu maisījumu.
  6. Pievieno rumu, samaisa.
  7. Pakāpeniski pielej atdzesētu izkausēto šokolādi,sviestu, pieber riekstus.
  8. 5 ēdamkarotes izkausētas šokolādes noliek malā - vēlāk vajadzēs.
  9. Veidnē ieklāj cepamo papīru, kuru noziež ar sviestu, lej mīklu.
  10. Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.
  11. Brauniju gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, nav nekas briesmīgs, ja iesmiņš būs nedaudz mitrs.
  12. Gatavus braunijus pārlej ar 5 ēdamkarotēm izkausētas šokolādes.
  13. Vislabāk brauniju cepšanai izmantot mazās veidnītes, bet, ja cepāt lielajā veidnē, sagriež lielo brauniju gabalos un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes