Sastāvdaļas
- 300 g piena šokolādes (ja vēlas, var izmantot tumšo šokolādi)
- 250 g sviesta
- 5 olas
- 2,5 glāzes cukura
- 100 g kartupeļu cietes
- 1,5 glāzes zemeņu
- 100 g zemeņu džema
- 150 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
- 150 g tumšās šokolādes izkausē karsta ūdens peldē - atdzesē.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, olu baltumus sakuļ ar 1/2 glāzes cukura.
- Gatavo mīklu - mīkstu sviestu sakuļ ar 1/2 glāzes cukura.
- Pievieno olu dzeltenumus, izkausēto šokolādi - sakuļ.
- Pievieno sakulto olu baltumu masu, kartupeļu cieti - sakuļ.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, kas pārkaisīta ar miltiem - cep 160°C temperatūrā, 50 minūtes.
- Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
- Gatavu biskvītu sagriež 2 daļās.
- Zemenes noskalo, nosusina, sagriež.
- Zemeņu džemu izkausē karsta ūdens peldē.
- Vienu biskvītu noklāj ar izkausēto zemeņu džemu, izkārto sagrieztās zemenes.
- Virsū liek otru biskvītu, mazliet piespiež.
- Torti pārlej ar glazūru.
- Gatavo glazūru - 1/2 glāzes cukura un 1/2 glāzes ūdens uzvāra, pievieno piena šokolādi, kad tā ir izkususi, noņem no uguns.
- Visu laiku maisa, nedrīkst ļaut uzvārīties.
- Masu atdzesē, kamēr tā, kļūst mazliet staipīga, pārlej torti vairākos piegājienos:
- Pārlej vienu reizi, liek ledusskapī, tad pārlej otru reizi, atkal liek ledusskapī, šādi rīkojas 2-3 reizes.
- Uz virsējā biskvīta, ja vēlas, var izkārtot zemenes, un tad pārliet ar glazūru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!