Sastāvdaļas
- 200 g tumšās šokolādes
- 170 g sviesta
- 250 - 300 g cukura
- 3 olas
- 125 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 glāze valriekstu
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- 170 g šokolādes un sviestu izkausē ūdens peldē, ik pa laikam apmaisot.
- Tad pievieno cukuru, labi samaisa un izņem trauciņu no ūdens peldes.
- Šokolādes maisījumu pilnībā atdzesē un tad pievieno olas, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi samaisot.
- Tad pievieno miltus un cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un rūpīgi samaisa.
- Atlikušo šokolādi un valriekstus sasmalcina, pievieno mīklai.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru un nedaudz ietaukota.
- Cep 170°C temperatūrā apmēram 20 - 25 minūtes.
- Gatavo kūku atdzesē un ievieto ledusskapī, vislabāk uz nakti.
- Pirms pasniegšanas dekorē ar sasmalcinātiem valriekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!