Sastāvdaļas
Mīklai:
- 5 olas
- 150 g pekanriekstu
- 1 tējkarote kanēļa
- 1 tējkarote kardamona
- 225 g miltu
- 190 g sviesta
- 100 g tumšās glazūras šokolādes
- 225 g cukura
- šķipsniņa sāls
Glazūrai:
- 250 g tumšās glazūras šokolādes
- 250 ml saldā krējuma
Vēl:
- sviests veidnes ieziešanai
- kakao pulveris pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 °C un ietauko kvadrātveida kūkas veidni (26 x 26 cm).
- Atdala olu baltumus un dzeltenumiem un ar miksera putojamām slotiņām saputo olu baltumus stingrās putās.
- Rupji sakapā pekenriekstus un samaisa tos ar kanēli, kardomonu un miltiem.
- Kastrolī izkausē sviestu un glazūras šokolādi, tad atdzesē.
- Olu dzeltenumus ar cukuru un sāli sakuļ krēmveida masā. Olu masā iemaisa vispirms miltu maisījumu, tad - šokolādes sviestu. Pēc tam uzmanīgi iecilā saputotos olu baltumus.
- Ielej mīklu veidnē un cep cepeškrāsnī 45 - 50 minūtes.
- Rupji sakapā glazūras šokolādi. Uzvāra saldo krējumu un tajā izkausē glazūras šokolādi. Pēc tam ar šo masu apzied kūku un sagriez to gabalos.
- Pirms pasniegšanas braunijus apkaisa ar kakao pulveri.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!