Šokolādes un riekstu brauniji

Šokolādes un riekstu brauniji Foto: Šokolādes un riekstu brauniji

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 5 olas
  • 150 g pekanriekstu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 tējkarote kardamona
  • 225 g miltu
  • 190 g sviesta
  • 100 g tumšās glazūras šokolādes
  • 225 g cukura
  • šķipsniņa sāls

Glazūrai:

  • 250 g tumšās glazūras šokolādes
  • 250 ml saldā krējuma

Vēl:

  • sviests veidnes ieziešanai
  • kakao pulveris pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 °C un ietauko kvadrātveida kūkas veidni (26 x 26 cm).
  2. Atdala olu baltumus un dzeltenumiem un ar miksera putojamām slotiņām saputo olu baltumus stingrās putās.
  3. Rupji sakapā pekenriekstus un samaisa tos ar kanēli, kardomonu un miltiem.
  4. Kastrolī izkausē sviestu un glazūras šokolādi, tad atdzesē.
  5. Olu dzeltenumus ar cukuru un sāli sakuļ krēmveida masā. Olu masā iemaisa vispirms miltu maisījumu, tad - šokolādes sviestu. Pēc tam uzmanīgi iecilā saputotos olu baltumus.
  6. Ielej mīklu veidnē un cep cepeškrāsnī 45 - 50 minūtes.
  7. Rupji sakapā glazūras šokolādi. Uzvāra saldo krējumu un tajā izkausē glazūras šokolādi. Pēc tam ar šo masu apzied kūku un sagriez to gabalos.
  8. Pirms pasniegšanas braunijus apkaisa ar kakao pulveri.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes