Šokolādes un olu krēms

Šokolādes un olu krēms Foto: Šokolādes un olu krēms

Sastāvdaļas

  • 1 1/2 glāzes piena
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 3 lielas olas
  • 3 ēdamkarotes cietes
  • 250 g šokolādes
  • 250 ml saldā krējuma 35 %
  • 4 ēdamkarotes ruma
  • 1 ēdamkarote šķīstošās kafijas
  • mazliet baltās šokolādes

Pagatavošana

  1. Uzvāra olu krēmu - uzkarsētam pienam pievieno ar cukuru un cieti sajauktas olas, maisot karsē, līdz krēms sabiezē.
  2. Karstā krēmā iemaisa un izkausē gabaliņos salauztu šokolādi, iemaisa arī rumu un šķīstošo kafijas pulveri, masu atdzesē.
  3. Stingri saputo saldo krējumu un iemaisa atdzesētajā masā.
  4. Krēmu lej porciju trauciņos un uz 1 stundu liek ledusskapī.
  5. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar balto šokolādes skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes