Sastāvdaļas
- 200 g rūgtās šokolādes (70%)
- 30-40 g sviesta
- 1-2 ēdamkarotes konjaka
- kakao pulveris
Pagatavošana
- Šokolādi salauž nelielos gabaliņos, liek katliņā.
- Šokolādei pievieno sviestu un visu kausē ūdens peldē, vai uz nelielas uguns.
- Maisījumam pievieno konjaku - uzkarsē - nedrīkst uzvārīt!
- Šokolādes - konjaka maisījumu atdzesē, katliņu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz 15-20 minūtēm.
- Kad šokolādes maisījums atdzisis, no tā veido bumbiņas.
- Šokolādes bumbiņas apviļā kakao pulverī, un liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
- Šokolādes bumbiņas izņem no ledusskapja un vēlreiz apviļā kakao pulverī.
- Trifeles gatavas - pasniedz ar konjaku, tēju vai kafiju.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!