Šokolādes trifeles

Šokolādes trifeles Foto: Šokolādes trifeles

Sastāvdaļas

  • 200 g rūgtās šokolādes (70%)
  • 30-40 g sviesta
  • 1-2 ēdamkarotes konjaka
  • kakao pulveris

Pagatavošana

  1. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos, liek katliņā.
  2. Šokolādei pievieno sviestu un visu kausē ūdens peldē, vai uz nelielas uguns.
  3. Maisījumam pievieno konjaku - uzkarsē - nedrīkst uzvārīt!
  4. Šokolādes - konjaka maisījumu atdzesē, katliņu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz 15-20 minūtēm.
  5. Kad šokolādes maisījums atdzisis, no tā veido bumbiņas.
  6. Šokolādes bumbiņas apviļā kakao pulverī, un liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
  7. Šokolādes bumbiņas izņem no ledusskapja un vēlreiz apviļā kakao pulverī.
  8. Trifeles gatavas - pasniedz ar konjaku, tēju vai kafiju.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes