Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes cukura
- 1 3/4 glāzes miltu
- 3/4 glāzes kakao pulvera
- 1 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 1 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
- 1 tējkarote sāls
- 2 olas
- 1 glāze miltu
- 1/2 glāze kausēta sviesta
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 1 glāze verdoša ūdens
Glazūrai:
- 85 g mīksta saldkrējuma sviesta
- 2 1/2 glāzes pūdercukura
- 1/2 glāze kakao pulvera
- 1/3 glāzes piena
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- šokolādes konfektes (dekorēšanai; pēc izvēles)
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un divas 20 cm lielas kūku formas pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Vidēji dziļā bļodā sajauc cukuru, miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, dzeramo sodu un sāli.
- Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olas, pienu, izkausētu sviestu un vaniļas cukuru. Puto vidējā ātrumā, aptuveni 2 minūtes.
- Tad pievieno verdošu ūdeni un vēlreiz visu saputo.
- Pakāpeniski pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Iegūto mīklu sadala divās vienādās daļās iepriekš sagatavotajās kūku formās.
- Liek cepties uzkarsētajā cepeškrāsnī 30 - 35 minūtes.
- Kad biskvīti gatavi, atdzesē aptuveni 10 minūtes un izņem no formām. Tad atdzesē pilnībā.
- Glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un pienu.
- Tad pievieno vaniļas cukuru un visu saputo viendabīgā masā.
- Glazūru pārklāj starp biskvītiem, kūkas virsmu un malām.
- Ja vēlaties, dekorējat ar šokolādes konfektēm un ievietojiet ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!