Šokolādes torte „Tu neticēsi”

Šokolādes torte „Tu neticēsi” Foto: Šokolādes torte „Tu neticēsi”

Sastāvdaļas

  • 250 g vārītu biešu
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 4 ēdamkarotes stipras kafijas
  • 200 g sviesta
  • 5 olas
  • 1 nepilna glāze cukura
  • 1 nepilna glāze miltu
  • 1 tējkarotes cepamā pulvera

Glazūrai:

  • 200 g sviesta
  • 6 tējkarotes piena
  • 1/2 glāze cukura
  • 6 tējkarotes kakao

Pagatavošana

  1. Bietes sarīvē un sasmalcina ar blenderi.
  2. Šokolādi salauž gabaliņos un aplej ar kafiju - uz mazas uguns vai ūdens peldē izkausē.
  3. Pievieno sagraizītu sviestu un izkausē, noceļ no uguns.
  4. Olām dzeltenumus atdala no baltumiem un katru atsevišķi saputo - dzeltenumus simboliski, baltumus - stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru.
  5. Šokolādes masai pievieno bietes, ielej olu dzeltenumus un iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un kakao, samaisa viendabīgā masā un lēnām iecilā sakultos baltumus - pa daļai un lēni, maisot no apakšas uz augšu.
  6. Iegūto mīklu lej 22 cm platā formā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 160°C temperatūrā grādos aptuveni 45 - 60 minūtes, pārbaudot gatavību ar sērkociņu.
  7. Kamēr kūka dziest, uzvāra glazūru. Sviestu sagriež gabaliņos un izkausē ar cukuru.
  8. Pielej pienu un iemaisa kakao. Karsē, līdz sabiezē. Pārlej kūkai.
  9. Oriģinālā gan kūka ieteikta glazēt ar putukrējumu.

Receptes autore: Gunita (Lagzdiņa) Skroderēna

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes