Sastāvdaļas
Mīklai:
- 6 olas
- 6 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 tējkarote dzeramās sodas
Krēmam:
- 200 g sviesta
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 1 banāns
- valrieksti (dekorēšanai)
Pagatavošana
- 6 olu dzeltenumus saputo ar miltiem, kakao pulveri un dzeramo sodu.
- Atsevišķā traukā stingrās putās saputo olu baltumus.
- Abas masas rūpīgi sajauc viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 160°C temperatūrā 20 - 25 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un iebiezināto pienu. Masu ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Biskvītu pārklāj ar 1/2 krēma, izkārto banāna šķēlītes, atkal pārklāj ar krēmu un pārkaisa ar valriekstiem.
- Ja vēlaties, kūkas virsmu pārklāj ar kādu šokolādes glazūru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!