Sastāvdaļas
Mīklai:
- 150 g rūgtās šokolādes
- 125 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
- 150 g cukura
- 3 olas
- 3/4 glāzes kartupeļu biezputras
- milti (pēc nepieciešamības)
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
- 75 ml piena
Pildījumam:
- 120 g rūgtās šokolādes
- 50 ml „Baileys” liķiera
- 50 ml trekna saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai un viegli ietauko 22 cm lielu kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Sviestu un cukuru saputo ar elektrisko putotāju.
- Pakāpeniski, nepārtraucot putošanu, pa vienam pievieno olu dzeltenumus.
- Tad pievieno atdzesētu kartupeļu biezputru un izkausēto šokolādi. Visu saputo viendabīgā masā.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un kopā ar pienu pievieno olu masai.
- Atsevišķi saputo olu baltumus, pievienojot 1 ēdamkaroti cukura, un pakāpeniski iecilā mīklā.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 25 - 30 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež horizontāli 2 kārtās.
- Pildījums: Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē.
- Pakāpeniski šokolādei pievieno liķieri, saldo krējumu un pūdercukuru. Visu rūpīgi samaisa.
- Ar 1/2 krēma daudzuma pāklāj pamata biskvītu. Liek pāri otru biskvītu pārklāj to ar atlikušo krēma daudzumu.
- Dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!