Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes medus
- 1 glāze cukura
- 2 tējkarotes sodas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 glāzes miltu
Krēmam:
- 2 glāzes piena
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 glāze cukura
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 1 tējkarote vanilīna
- 100 g sviesta
- 150 g valriekstu
Glazūrai:
- 150 g rūgtās šokolādes
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 4 ēdamkarotes piena
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olas sakuļ ar medu, cukuru, sodu un sviestu.
- Bļodu liek karsta ūdens peldē, 5 minūtes maisa, kamēr viss ir izkusis.
- Pievieno kakao pulveri - sakuļ visu viendabīgā masā.
- Miltus pievieno pakāpeniski.
- Mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, kārtīgi samaisa.
- Mīklu sadala 8 daļās, katru izrullē, cep 180°C temperatūrā, 4 minūtes.
- Gatavus biskvītus noliek malā.
- Gatavo krēmu - pienu, olas, miltus, cukuru samaisa, katlu liek uz vidējas uguns, pastāvīgi maisot vāra.
- Kad masa sāk vārīties, uguni samazina līdz minimumam - ātri maisa, kamēr masa sabiezē, atgādinot iebiezināto pienu.
- Katlu noņem no uguns, pievieno vanilīnu, kakao pulveri - samaisa, atdzesē.
- Atdzesētā krēmā liek mīkstu sviestu - sakuļ viendabīgā masā.
- Valriekstus sasmalcina, noliek malā.
- Starp biskvītiem klāj krēmu (aptuveni 3 ēdamkarotes krēma vienam biskvītam).
- Virsū krēmam uzkaisa sasmalcinātos valriekstus.
- Katru biskvītu liek virsū un mazliet piespiež.
- Virsējo biskvītu ar krēmu noklāt nevajag.
- Torti atstāj ievilkties istabas temperatūrā, aptuveni 1 stundu.
- Gatavo glazūru - karsta ūdens peldē izkausē šokolādi, kopā ar sviestu un pienu.
- Glazūru uzlej tortei, noklāj no visām pusēm.
- Torti liek ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!