Šokolādes torte „Bērnības garša”

Šokolādes torte „Bērnības garša” Foto: Šokolādes torte „Bērnības garša”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 glāze cukura
  • 2 tējkarotes sodas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 glāzes miltu
Krēmam:
  • 2 glāzes piena
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 1 tējkarote vanilīna
  • 100 g sviesta
  • 150 g valriekstu
Glazūrai:
  • 150 g rūgtās šokolādes
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 4 ēdamkarotes piena

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - olas sakuļ ar medu, cukuru, sodu un sviestu.
  2. Bļodu liek karsta ūdens peldē, 5 minūtes maisa, kamēr viss ir izkusis.
  3. Pievieno kakao pulveri - sakuļ visu viendabīgā masā.
  4. Miltus pievieno pakāpeniski.
  5. Mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, kārtīgi samaisa.
  6. Mīklu sadala 8 daļās, katru izrullē, cep 180°C temperatūrā, 4 minūtes.
  7. Gatavus biskvītus noliek malā.
  8. Gatavo krēmu - pienu, olas, miltus, cukuru samaisa, katlu liek uz vidējas uguns, pastāvīgi maisot vāra.
  9. Kad masa sāk vārīties, uguni samazina līdz minimumam - ātri maisa, kamēr masa sabiezē, atgādinot iebiezināto pienu.
  10. Katlu noņem no uguns, pievieno vanilīnu, kakao pulveri - samaisa, atdzesē.
  11. Atdzesētā krēmā liek mīkstu sviestu - sakuļ viendabīgā masā.
  12. Valriekstus sasmalcina, noliek malā.
  13. Starp biskvītiem klāj krēmu (aptuveni 3 ēdamkarotes krēma vienam biskvītam).
  14. Virsū krēmam uzkaisa sasmalcinātos valriekstus.
  15. Katru biskvītu liek virsū un mazliet piespiež.
  16. Virsējo biskvītu ar krēmu noklāt nevajag.
  17. Torti atstāj ievilkties istabas temperatūrā, aptuveni 1 stundu.
  18. Gatavo glazūru - karsta ūdens peldē izkausē šokolādi, kopā ar sviestu un pienu.
  19. Glazūru uzlej tortei, noklāj no visām pusēm.
  20. Torti liek ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes