Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 5 olas
- 125 g cukura
- 125 g miltu
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
Krēmam:
- 200 g vārīta iebiezinātā piena
- 200 g sviesta
- 50 g kakao pulvera
- 10 g augu eļļas
Cukura sīrupam:
- 75 g cukura
- 75 ml ūdens
- 20 ml konjaka
- drupināti valrieksti
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru, kamēr maisījums paliek balts, pievieno izsijātus miltus, kakao pulveri - kārtīgi samaisa.
- Maisījumu lej ietaukotā veidnē, cep 180 °C temperatūrā, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
- Gatavo krēmu - iebiezināto pienu sakuļ ar sviestu, pievieno kakao pulveri, kas samaisīts ar augu eļļu, samaisa.
- Krēma masai jābūt spīdīgai un smaržīgai.
- Biskvītu izņem no veidnes un atdzesē, sagriež 3 daļās.
- Pagatavo cukura sīrupu.
- Ar atdzesētu cukura sīrupu mitrina katru biskvītu.
- Krēmu uzklāj biskvītiem, ar krēmu noklāj arī tortes virsmu un sānus.
- Tortes sānus apkaisa ar drupinātiem valriekstiem, virsmu rotā pēc saviem ieskatiem.
- Torti liek ledusskapī, izņem no ledusskapja 1 stundu pirms pasniegšanas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!