Šokolādes torte ar valriekstiem

Šokolādes torte ar valriekstiem Foto: Šokolādes torte ar valriekstiem

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 5 olas
  • 125 g cukura
  • 125 g miltu
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera

Krēmam:

  • 200 g vārīta iebiezinātā piena
  • 200 g sviesta
  • 50 g kakao pulvera
  • 10 g augu eļļas

Cukura sīrupam:

  • 75 g cukura
  • 75 ml ūdens
  • 20 ml konjaka
  • drupināti valrieksti

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru, kamēr maisījums paliek balts, pievieno izsijātus miltus, kakao pulveri - kārtīgi samaisa.
  2. Maisījumu lej ietaukotā veidnē, cep 180 °C temperatūrā, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
  3. Gatavo krēmu - iebiezināto pienu sakuļ ar sviestu, pievieno kakao pulveri, kas samaisīts ar augu eļļu, samaisa.
  4. Krēma masai jābūt spīdīgai un smaržīgai.
  5. Biskvītu izņem no veidnes un atdzesē, sagriež 3 daļās.
  6. Pagatavo cukura sīrupu.
  7. Ar atdzesētu cukura sīrupu mitrina katru biskvītu.
  8. Krēmu uzklāj biskvītiem, ar krēmu noklāj arī tortes virsmu un sānus.
  9. Tortes sānus apkaisa ar drupinātiem valriekstiem, virsmu rotā pēc saviem ieskatiem.
  10. Torti liek ledusskapī, izņem no ledusskapja 1 stundu pirms pasniegšanas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes