Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 glāzes miltu
- 1 1/2 glāzes cukura
- 1 tējkarote soda
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 5 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 lielas olas
- 1 glāze piena
- 1 tējkarotes vaniļas cukura
- 1/3 ēdamkarotes kausēta sviesta
- 1 glāze verdoša ūdens
Krēmam:
- 1 bundžiņa iebiezinātā piena
- 2 olu dzeltenumi
- 2 ēdamkarotes saldkrējuma sviesta
- 100 g kokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana
- 25 - 26 cm lielu kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Sagatavojiet divas bļodas - vienu dziļāku otru seklāku.
- Seklajā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, bet lielākajā sakuļ olas ar izkausētu sviestu un vaniļas cukuru.
- Tad pakāpeniski pievieno miltu maisījumu, pārmaiņus ar pienu (sākas un beidzas ar miltu maisījumu).
- Tad pievieno verdošu ūdeni un rūpīgi visu samaisa.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 40 minūtes (Biskvītam beigās jābūt 2x lielākam).
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas un karsē aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti maisot.
- Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas un rūpīgi samaisa.
- Gatavo biskvītu sagriež horizontāli 2 kārtās un starp'tām ieklāj krēmu.
- Dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz pāris stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!