Šokolādes torte ar kokosriekstu krēmu

Šokolādes torte ar kokosriekstu krēmu Foto: Šokolādes torte ar kokosriekstu krēmu

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 2 glāzes miltu
  • 1 1/2 glāzes cukura
  • 1 tējkarote soda
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 5 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 lielas olas
  • 1 glāze piena
  • 1 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1/3 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 1 glāze verdoša ūdens

Krēmam:

  • 1 bundžiņa iebiezinātā piena
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes saldkrējuma sviesta
  • 100 g kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

  1. 25 - 26 cm lielu kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  3. Sagatavojiet divas bļodas - vienu dziļāku otru seklāku.
  4. Seklajā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, bet lielākajā sakuļ olas ar izkausētu sviestu un vaniļas cukuru.
  5. Tad pakāpeniski pievieno miltu maisījumu, pārmaiņus ar pienu (sākas un beidzas ar miltu maisījumu).
  6. Tad pievieno verdošu ūdeni un rūpīgi visu samaisa.
  7. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 40 minūtes (Biskvītam beigās jābūt 2x lielākam).
  8. Krēms: Nelielā katliņā sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas un karsē aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti maisot. 
  9. Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas un rūpīgi samaisa.
  10. Gatavo biskvītu sagriež horizontāli 2 kārtās un starp'tām ieklāj krēmu.
  11. Dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz pāris stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes